Loading

Dr. Öğr. Üyesi

Mehmet GÜLDANE

Pamukova Meslek Yüksekokulu

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü

İletişim

mehmetguldane@subu.edu.tr

Güncellenme Tarihi : 27-04-2025 16:15

ULUSLARARASI :
1
Optimizing Foam Properties of Egg White Powder-Based Foam System by Response Surface Methodology
GÜLDANE MEHMET , Black Sea Journal of Agriculture, 2025
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
Optimizing Microwave Drying of Black Carrot Pretreated with Osmotic Dehydration: Taguchi Based Desirability Function Approach
GÜLDANE MEHMET , Black Sea Journal of Engineering and Science, 2025
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Drying of Cherry Laurel Juice Using Foam Mat Drying Technique and Investigating the Effect of Drying Temperature on Drying Characteristics and Bioactive Components
GÜLDANE MEHMET, BOZKIR HAMZA , THE JOURNAL OF FOOD, 2024
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Optimization of Ultrasound-Assisted Protein Extraction from Watermelon Seeds: Taguchi Approach
GÜLDANE MEHMET , Black Sea Journal of Agriculture, 2024
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
5
Optimizing Foaming Properties and Foam Mat Drying Process of Cranberry Pulp: RSM And TOPSIS Approach
GÜLDANE MEHMET , Latin American Applied Research - An international journal, 2024
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
6
Doğal Biyoaktif Sebze Özütlerinin Beze Özelliklerine Etkisi
GÜLDANE MEHMET, YAĞMUR TUBA, ÇETİN HANDE , GIDA, 2023
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
7
Extraction of Bioactive Compounds from Yellow Onion Peels: Taguchi-SAW Hybrid Optimization
GÜLDANE MEHMET, CİNGÖZ ALİ , Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
8
Leblebi Tozu İlaveli Glütensiz Bisküvi Üretimi: TOPSIS Uygulaması
CİNGÖZ ALİ, GÜLDANE MEHMET , Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 2023
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
9
Optimizing foam mat drying process for cornelian cherry pulp using response surface methodology and artificial neural networks
GÜLDANE MEHMET , Revista Mexicana de Ingeniería Química, 2023
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
10
Optimizing foam quality characteristics of model food using Taguchi‐based fuzzy logic method
GÜLDANE MEHMET , Journal of Food Process Engineering, 2023
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
11
Effect of natural sweeteners and process conditions on physical properties, antioxidant activity and HMF content of biscuits
GÜLDANE MEHMET, HERKEN EMİNE NUR , Fresenius Environmental Bullettin, 2022
Uluslararası   Hakemli   EBSCO   Özgün Makale
12
Multi response optimization of process parameters of saponin based model foam using Taguchi method and grey relational analysis coupled with principal component analysis
GÜLDANE MEHMET, DOĞAN MAHMUT , Journal of Food Processing and Preservation, 2022
Uluslararası   Hakemli   SCI-Expanded   Özgün Makale
13
The impact of partial sweetener substitution on physicochemical, textural and sensory properties of biscuits
GÜLDANE MEHMET, HERKEN EMİNE NUR , GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2022
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
14
Köpük Helva Üretim parametrelerinin renk ve yoğunluk özelliklerine etkisi: Taguchi matematiksel model optimizasyonu
GÜLDANE MEHMET, DOĞAN MAHMUT , GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
15
Nar Suyu İlavesiyle Üretilen Lokumların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
KAYA CEMAL,GÜLDANE MEHMET,TOPUZ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA , Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2018
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
16
Beyaz, Siyah ve Yeşil Çay Kullanılarak Üretilen Kombuchaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
GÜLDANE MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,TOPUZ SEMRA,KAYA CEMAL,GÖK HATİCE BURCU,BÜLBÜL MURAT,KOÇ MERVE , Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2017
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Tam Yağlı Beyaz Peynir Üretiminde Randımanı Etkileyen Bazı Faktörlerin Matematiksel Modellemesi
Diğer (Ulusal), Devam Ediyor
2
Kekikli Sepet peyniri üretim optimizasyonu
Diğer (Ulusal), Devam Ediyor
3
Sepet peyniri üretiminin Taguchi yöntemiyle optimizasyonu
Diğer (Ulusal), Devam Ediyor
4
Kekik, tarçın ve zencefilden biyoaktif bileşen ekstraksiyonunun Taguchi yöntemiyle optimizasyonu ve optimal biyoaktif özütlerin yoğurt üretiminde kullanım olanağının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
5
Doğal Sebzelerin Beze Üretiminde Renk Maddesi olarak kullanım olanaklarının araştırılması
Diğer (Ulusal), Tamamlandı
6
Vakumlu Mikrodalga Kurutucu Sistemi ile Ayva Dilimlerinin Kurutulması ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
7
Vakumlu Mikrodalga Kurutucu Sistemi İle Kayısının Kurutulması ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-Tübitak 3501, Tamamlandı
8
Şeker Alkolleri ve Yeni Nesil Antioksidan Etkili Tatlandırıcıların Bisküvi Üretiminde Kullanılmaları
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
LİSANS :
1
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Akışkanlar Mekaniği, Saati :3
2
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Akışkanlar Mekaniği, Saati :3
3
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Akışkanlar Mekaniği, Saati :3
4
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Enerji ve Kütle Denkliği, Saati :3
ÖNLİSANS :
1
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
2
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
3
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
4
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
5
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Matematik, Saati :3
6
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Matematik, Saati :3
7
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Ticaret Matematiği, Saati :2
8
Yil :2024-2025 , Dil : Türkçe , Adı : Veteriner Laboratuvar Teknikleri ve Prensipleri, Saati :4
9
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
10
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
11
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
12
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
13
Yil :2023-2024 , Dil : Türkçe , Adı : Veteriner Laboratuvar Teknikleri ve Prensipleri, Saati :4
14
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
15
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
16
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
17
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
18
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
19
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Biyoteknolojisi, Saati :2
20
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
21
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Veteriner Laboratuvar Teknikleri ve Prensipleri, Saati :4
22
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
23
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
24
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Biyoteknolojisi, Saati :2
25
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
26
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Veteriner Laboratuvar Teknikleri ve Prensipleri, Saati :4
27
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
28
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
29
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Biyoteknolojisi, Saati :2
30
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
31
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Bilgi Teknolojileri ve Kodlama, Saati :3
32
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Dijital Okuryazarlık, Saati :2
33
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
34
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Analizleri, Saati :4
35
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Gıda Biyoteknolojisi, Saati :2
36
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
37
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
38
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Laboratuvar Teknikleri, Saati :4
39
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Yağ Analizleri, Saati :3
BİLİMSEL KİTAP :
1
Food Safety, Health Risks, and Nutritional Interactions: Contaminants, Processing, and Gut Health
Yazarlar : GÜLDANE MEHMET
2
Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar
Yazarlar : GÜLDANE MEHMET, CİNGÖZ ALİ
3
Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler
Yazarlar : CİNGÖZ ALİ, GÜLDANE MEHMET
4
Merkez Efendi Tıp Günleri
Yazarlar : HERKEN EMİNE NUR, GÜLDANE MEHMET